(kosmetisk tatuering, micro pigmentation…)

____________________

Permanent makeup
som alternativ till traditionell, vardaglig makeup

permanent makeup

Vill du se perfekt ut 24 timmar om dygnet?

Tänk bara om du kunde vara professionellt sminkad efter simning, löpning, bastu... eller på morgonen när du vaknar...
Det är möjligt, men utan att du slöser bort din dyrbara tid på att sminka.

På vilket sätt?

Med permanent makeup, som man har använt inom kosmetisk industri i mer än hundra år, är det möjligt att uppnå varaktiga kosmetiska resultat.

Vad är kosmetisk tatuering?

Kosmetisk tatuering är en form av tatuering, där färg (speciellt utformad för att användas i ansiktet) förs in under huden men till skillnad från vanlig tatuering så bleknar denna färg gradvis för att helt färsvinna efter ca 4 år. Fördelen med denna tatueringsteknik jämfört med klassisk tatuering är att i detta fall bleknar tatueringen. Ansiktet förändras med tiden vilket gör att en ögonbrynsform gjord idag inte har den ideala formen om några år.

permanent makeup - microbalding

Är det tryggt?

Pigmenten vi använder till kosmetisk tatuering kommer från märket Phibrows och Ecuri. Färgen håller sig balanserad och permanent under lång tid. Den är självklart fri från tungmetaller, gifter och parabener samt allergi- eller cancerframkallande ämnen. Det är medecinskt testat och godkänt. Och märket håller väldigt hög kvalitet. Behandlingen utförs under sterila förhållande med engångsnålar. Microblading är den skonsammanste sättet att få permanent makeup, det känns ungefär som peeling. Vid användandet av smärtlindring (gel eller kräm) är smärtan försumbar, detta för att göra behandlingen så behaglig och säker som möjligt.

Vilka andra fördelar finns det med kosmetisk tatuering?

 • Priset är obetydligt för en 24 månaders period, vilket är ungefär hur länge kosmetisk tatuering håller utan tilläggande kostnader, i jämförelse med kostnader du skulle ha för dagtid makeup.
 • Du sparar din dyrbara tid varje dag. Hela den vardagliga sminkningsrutinen varar nu i cirka 10minuter, utan att du behover rita runt läpparna, ögonen eller rita ogönbrynen. Med bara lite puder, rouge, läppglans och mascara är du redo att ställas öga mot öga med en ny dag.
 • Ett oklanderligt utseende på affärsmötet. En bild säger mer än tusen ord. Varje person som brukar spendera hela sina dagar på affärsmöten vet hur sant och grymt det här tänkespråket ibland är, särskilt när det gäller kvinnor.

makeup

permanent makeup

Vem kan ha nytta av kosmetisk tatuering?

Alla som:

 • helt enkelt inte är skickliga nog med smink
 • vill korrigera ansiktsasymmetri
 • har ärr efter estetisk kirurgi eller en olycka
 • har för lite tid
 • är allergiska mot konventionell smink
 • vill njuta av solen, simning, rekreation osv.
 • har dåligt syn utan glasögon
 • har förlorat sina ögonbryn och ögonfransar, lider av håravfall eller undergår kemoterapi
 • vill undvika pinsamma läppstiftsfläckar på tänderna, glas osv.
 • har något slags fysisk invaliditet, artrit och andra problem som försvårar sminkning...

Prislista, erbjudanden, kampanjer och rabatter

Här kan du se vilka aktuella erbjudande och kampanjer vi erbjuder just nu. Passa på att köpa prisvärda behandlingar till kosmetisk tatuering.

BEHANDLINGEN

Populära behandlingar:

Kosmetisk tatuering ögonbryn
Kosmetisk tatuering eyeliner
Skalppigmentering
Kosmetisk tatuering läppar
Ärrkamouflage
Areola tatuering

Bella pmu & mb erbjuder professionell kosmetisk tatuering för ögonbryn, eyeliner och läppar.

kosmetisk tatuering före - efterFärgen och formen bestäms i samråd med mig, målet är att välja form och färg så att man får ett så naturligt resultet som möjligt.

Direkt efter permanent makeup behandlingen får man en intesnivare färg än den önskade, med tiden bleks pigmenten och färgen tappar ca 30% i intensitet. Det är vanligt att man blir svullen och röd på det behandlade området, hur mycket beror på hudtypen. Det är normalt att det bildas en tunn skorpa över det behandlade området. Denna ska man inte pilla bort utan smörja med krämen ni får av mig ända tills skorpan försvinner av sig själv.

Efter 3 veckor kan man se resultatet och om det behövs en efterbehandling kommer den att utföras gratis. Resultatet varierar från person till person och därför är det svårt att veta om man behöver en korrigerande behandlig först efter 4-8 veckor. Behandlingen tar 1 - 2 timmar. Läkningsprocessen tar ca en månad och om en efterbahandling krävs förlängs läkningsprocessen till 8 veckor.

När ni bestämt er för permanent makeup ska ni förbereda er

Förberedelser innan behandling:

 • Ni ska inte dricka alkohol eller använda medicin som innehåller acetylsalicylsyra 2 dagar innan behandling. Detta för att minska risken för ökad blödning vilket kan medföra att färgen fäster sämre.
 • Före behandlingen ska ni inte dricke kaffe eller andra drycker som innehåller koffein (koffein kan höja blodtrycket).
 • 7 dagar innan behandligen ska vi inte använda antibiotika (typ penicillin). Om ni har bokat tid för behandling, blir sjuk och måste använda antibiotika rekommenderar jag att ni avbokar tiden och får en ny tid då ni har blivit frisk.
 • On ni har menstruation eller är i klimakteriet, kan det hända att man måste göra en korrigerande behandling eftersom färgen fäster sämre i dessa fall. Detta får ni upplysa om när ni bokar tid för behandling så får ni den korrigerande bahandlingen gratis.

Det är viktigt att veta vad man ska göra efter behandlingen

För att få ett optimalt resultat ska man:

 • Pilla inte bort skorpan för det kan hända att pigmenten avlägsnas då.
 • Undvik att tvätta det behandlade området med vatten tills skorpan försvinner helt.
 • Undvik solning, bastubad och träningslokaler då detta kan leda till infektion.
 • Använd endast krämen ni får av mig på det behandlade området tills skorpan försvinner.
 • Använd inte kosmetika på det behandlade området de första 7 dagarna.
 • Om ni får herpesutslag ska ni använda salvan ni normalt använder för det ändamålet.

PASSA PÅ TILLFÄLLET OCH BOKA PERMANENT MAKEUP BEHANDLINGAR TILL KAMPANJPRISET, MED UP TILL 50% RABATT

Permanent makeup kräver inte bara en hög teknisk precision, utan också en konstnärlig talang och kreativa visioner. Varje klient behandlar vi individuellt, beroende på ansiktsanatomi och hudtyp. Genom försiktigt val av pigment och perfekt placerade drag förbättrar vi din skönhet, medan vi samtidigt bevarar ditt naturliga ansiktsutseende.